Skip to content

6 tipp a műfű karbantartásához

A Royal Grass® műfű karbantartása fontos, hogy a gyep minél tovább szép maradjon. Itt 6 karbantartási tipp a Royal Grass® szakértőjétől:

Karbantartási tipp 1
Rendszeresen kefélje a műfüvet

Annak ellenére, hogy minden Royal Grass® műfű termék V-alakú, így a fűszálak hosszabb ideig maradnak függőlegesen, a fűszálak egy idő után mégis megereszkednek vagy lefekszenek. Javasoljuk, hogy évente legalább egyszer kefélje meg a gyepet, hogy a műfű újra „felébredjen”. A pázsit kemény seprűvel történő enyhe átkefélésével visszaadja műfüves gyepének korábbi rugalmasságát.

A Royal Grass® szakértőjének tippje: „Kefélje a füvet legalább 15 Celsius-fokos hőmérsékleten és a halom ellenében”.

 

onderhouden kunstgras | Harken | Royal Grass®

 

Karbantartási tipp 2
Távolítsa el a leveleket és ágakat

Annak érdekében, hogy a műfű között ne nőjenek gyomok, fontos a levelek és ágak rendszeres eltávolítása. Egy kemény seprűvel, gereblyével vagy levélfúvóval könnyen és gyorsan lesöpörheti vagy lefújhatja a leveleket a gyepről.

 

Karbantartási tipp 3
Gyomok eltávolítása

A műfűvel sokkal kevesebb gondja van a gyomokkal, mint a természetes fűvel. Ennek ellenére a műfű között időnként előfordulhat, hogy némi gyomnövény nő. Ahhoz, hogy a gyep szép maradjon, fontos a gyomok eltávolítása.

Gyakran a műfű között növő gyomok kézzel könnyen eltávolíthatók. Ennek oka, hogy a Royal Grass® alatt geotextília van, amely gyökérálló, és megakadályozza a gyökerek megtelepedését.

Nem tudja kézzel eltávolítani a gyomokat, vagy viszonylag nagyméretű gyomnövényekkel küzd? Akkor használhat gyomirtót is. Kérdezze meg a kereskedőtől vagy a boltban, hogy melyik gyomirtószer a legmegfelelőbb.

A Royal Grass® szakértőjének tippje: „Mindig használjon biológiai szert, és előzetesen tesztelje egy kis (maradék) folton, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez nem színezi el a műfüvet”.

 

Karbantartási tipp 4
Távolítsa el a mohát és az algákat

Nagyon kicsi az esélye annak, hogy moha és/vagy alga nő a műfűre. Ha a moha és/vagy az alga mégis utat találna a műfű közé, akkor ki lehet szedni a gyepből.

Nem tudja kiszedni a mohát vagy az algát a műfűből? Akkor használjon környezetbarát irtószert és nincs fehérítő. A fehérítőszeres víz ugyanis nemcsak a műfű színét és minőségét károsítja, hanem a környezetet is.

Onderhouden kunstgras | verwijderen uitwerpselen huisdier | Royal Grass®

Karbantartási tipp 5
A vizelet és a széklet eltávolítása

Nem számít, ha a háziállat a műfűre ürített. Fontos azonban, hogy gyorsan eltávolítsa és megtisztítsa a foltot, hogy elkerülje a szagot és a penészesedést.

Hogyan lehet eltávolítani a vizeletet és az ürüléket a műfűről?
Az ürüléket a műfűről zsákkal vagy edénnyel távolítsa el. Fontos, hogy utána jól öblítse le a területet vízzel, hogy valóban minden tiszta és eltűnt.

Ha vizelet kerül a műfűre, fontos, hogy a területet alaposan öblítse le vízzel. A szag semlegesítéséhez hígítson fel egy kis ecetet langyos vízzel, és ezzel öblítse át újra a területet.

 

A Royal Grass® szakértőjének tippje: „A szag semlegesítése érdekében a vizet általános tisztítószerrel vagy lágyítószerrel is keverheti. Valamit, aminek jó illata van!”.

 

Karbantartási tipp 6
Kerülje a savakkal, festékekkel és ragasztókkal való érintkezést.

A műfű műanyagból készül, és ha a műanyag savakkal, festékkel vagy ragasztóval érintkezik, akkor a termék károsodik. Ezért kerülje az érintkezést ezekkel a termékekkel, hogy megakadályozza a gyep elszíneződését vagy törését.

Mit tegyek, ha savak, festék vagy ragasztó okozta sérülést szenvedek?
Ha a műfű megsérült, lépjen kapcsolatba a telepítőjével vagy keressen fel egy értékesítési pontot a megfelelő megoldásért. A mi tippünk az, hogy tartson meg egy darab vágási hulladékot (amikor a műfű telepítése megtörténik), így mindig felhasználható a műfűben keletkezett sérülések kijavítására. Megjegyzés! Ne feledje, hogy mindig látni fogja, hogy egy „új” darab műfű került lerakásra. 

Kunstgras | Royal Grass®
Ezekkel a tippekkel képesnek kell lennie a műfű karbantartására, hogy még évekig élvezhesse az extra szép gyepet!
Kérdése van a műfű karbantartásával kapcsolatban? Akkor vegye fel a kapcsolatot velünk az Önhöz legközelebbi kereskedőnél.

Tekintse meg a Royal Grass® műfű kollekciót itt.

 

A Royal Grass® rajongók szerint

Segíthetünk Önnek?

Kérdések vagy észrevételek?

Hívja a +31 413 71 29 07-es telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@royalgrass.com címre, és ügyfélszolgálatunk örömmel segít Önnek.

Boldog kertbarátok!

Készítsen egy fotót a Royal Grass® kertjéről, és jelölje meg a @royalgrass címkét, vagy használja a #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0