Skip to content

A műfű statikus. Miért van ez?

A műfű statikus. Miért van ez?

A műfű, mint sok más anyag, statikussá válhat. Előfordult már, hogy a műfüves gyepen fekve azt vette észre, hogy a ruhája vonzza a füvet? Vagy akár enyhe áramütést is érez? Ez azért van, mert a műfű statikus. Ennek természetes oka van, és a legtöbb esetben orvosolható.

Megoldás statikus műfű

A statikus műgyep a legjobb esetben is bosszantó. A legtöbb esetben aligha veszi észre. Néha észreveszi, hogy a haja égnek áll, vagy hogy az ingét a fű húzza. Nagyon ritkán még enyhe ütődést is érezhet. A statikus műfű nagyon zavaró lehet például a hallókészülékkel rendelkező emberek számára. Szerencsére van néhány módszer a statikus elektromosságtól való megszabadulásra.

Ha a műfű statikusan feltöltött, gyakran elegendő a hidratálás. A műfű enyhén vízzel történő permetezése lemeríti a műfüvet. Ezenkívül különböző antisztatikus termékek vásárolhatók a barkácsáruházakban.

Mi az a statikus elektromosság?

A statikus elektromosság a különböző tárgyak vagy anyagok közötti súrlódás miatt keletkezik. Statikus töltés keletkezhet a száraz levegő és más tárgyak közötti súrlódás következtében is. A súrlódás hatására a tárgy pozitív vagy negatív töltésűvé válik. Ez a műfűvel is megtörténhet.

A műfű különösen meleg időben, rendkívül hideg időben és nagyon száraz levegő esetén válik statikussá. Különösen a frissen lerakott műfű válik gyorsabban statikussá. A műfű akkor is érzékenyebb a statikus elektromosságra, ha a műfű közelében fémtárgyak, például kerítés vagy korlát van. Minél hosszabb ideje van lerakva a műfű, annál kevésbé valószínű, hogy statikus lesz.

 

A Royal Grass® rajongók szerint

Segíthetünk Önnek?

Kérdések vagy észrevételek?

Hívja a +31 413 71 29 07-es telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@royalgrass.com címre, és ügyfélszolgálatunk örömmel segít Önnek.

Boldog kertbarátok!

Készítsen egy fotót a Royal Grass® kertjéről, és jelölje meg a @royalgrass címkét, vagy használja a #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0