Skip to content

A műfű vízáteresztő?

A Royal Grass® műfűvel kapcsolatban gyakran feltett kérdés a következő: „A műfű vízáteresztő?

A válasz: „igen! A műfű valóban vízáteresztő”.

A műfű vízáteresztő

Műfüvünket úgy gyártjuk, hogy jó vízelvezető képességgel rendelkezzen. A Royal Grass® műfű átlagosan legfeljebb 60 liter vizet enged át m2 -enként és percenként.

A Royal Grass® műfű hátlapján lyukak vannak, amelyek biztosítják, hogy a víz el tudjon folyni, és ne maradjon a gyepen. Erős zápor esetén a gyep átmenetileg tárolja a vizet, majd fokozatosan a talajba süllyed.

Fontos azonban, hogy a műfüvet megfelelően telepítsük. Lényeges például, hogy a műfű alatti altalaj jól kiépített és vízáteresztő legyen. Ha a víz nem tud elszivárogni, vagy nem vezetik el megfelelően, akkor a műfű és az aljzat közé szorul. Ez tócsákat hoz létre, és a gyep összecsukódását okozhatja.

Mire kell figyelni a műfű telepítésekor?
A műfű telepítésekor a következő dolgokra kell figyelni:

  • Megfelelő felület.
  • Megfelelően működő vízelvezetés.
  • Olyan burkolat, amely nem folyik be a gyepbe.
  • A műfű helyes telepítése.
  • Elegendő ágyazóhomok.

A Royal Grass műfű maximum 60 liter vizet enged meg m2 -enként és percenként

Regen en wateroverlast Royal Grass kunstgras | Royal Grass

A műfű elárasztható?

Bár a műfű vízáteresztő, bizonyos esetekben el lehet árasztani. Ennek oka lehet például a heves esőzés vagy a rosszul kialakított felület, amely megakadályozza, hogy a víz elég gyorsan süllyedjen. Ne feledje, hogy a műfüvet úgy tervezték, hogy gyorsan megszáradjon, még akkor is, ha hosszabb ideig víz alatt áll. A műfűre nem hat a víz, és amint újra megszárad, megőrzi eredeti formáját és minőségét.

A vizesedés megelőzése

Javasoljuk, hogy a Royal Grass® gyepet elismert Royal Grass telepítővel telepíttesse. Ők a telepítés során messzemenően figyelembe veszik a vízelvezetést. Ha a talaj nem természetes módon vízáteresztő, telepítőink új aljzatot önthetnek, például homokból, granulátumból vagy stabilizátorból. A gyep alá egy működő vízelvezető rendszert is lefektethetnek.

A Royal Grass® rajongók szerint

Segíthetünk Önnek?

Kérdések vagy észrevételek?

Hívja a +31 413 71 29 07-es telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@royalgrass.com címre, és ügyfélszolgálatunk örömmel segít Önnek.

Boldog kertbarátok!

Készítsen egy fotót a Royal Grass® kertjéről, és jelölje meg a @royalgrass címkét, vagy használja a #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0