Skip to content

A valódi fű és a műfű közötti különbségek

A valódi fű és a műfű közötti különbségek

Fű és műfű… mindkettő zöld, de nagy különbségekkel. Valószínűleg el tudja képzelni, hogy a műfű kevesebb karbantartást igényel, mint a hagyományos fű, de ennél többről van szó.

Árkülönbség a fű és a műfű között

A műfű ára sokkal magasabb a vásárláskor, mint a fűé (különösen, ha saját fűmagot vet). A műfűbe történő befektetés legalább 10 évre szól. Az első év után nincsenek további költségei. Ez a fű esetében másképp van. Minden évben felmerülnek a fűnyírás, az öntözés, a trágyázás és az újbóli vetés költségei. Egy átlagos háztartásban a természetes fűvel borított gyep nem tart öt évig, és gyakran néhány év után le kell cserélni. A fű és a műfű összehasonlításakor tehát ezeket a költségeket is össze kell számolni.

A műfű használata

A fű és a műfű első pillantásra hasonlónak tűnik, de a nagy különbség az, hogy nem csak a kinézet miatt kell műfüvet vásárolnia. A fűvel mindig vigyázni kell, különben elpusztul vagy kopárrá válik. A műfűnek nincs ilyen problémája. Nem számít, hogy mennyit használja, mindig zöld marad. Műfüvet fektethet a kertbe, játszótérre, erkélyekre és tetőteraszokra stb.

Ha esett az eső, a füves pálya sárrá válik. A műfüvön ez sem zavarja. A víz gyorsan lefolyik, és a gyerekek azonnal játszhatnak rajta. Nincs koszos ruha vagy sáros láb a házban. A karbantartás szempontjából is nagy a különbség. A műfű szinte semmilyen karbantartást nem igényel.

Nem szabad elfelejtenie, hogy a műfű használatát kezdi majd látni. A használt műfű másképp néz ki, mint az új műfű, de ez teljesen logikus. Az, hogy a műfű hogyan fog kinézni néhány év múlva, az Ön által választott műfű típusától függ.

Egyéb előnyök és hátrányok

  • A fű nyáron hűvösebb, mint a műfű.
  • A műfű nyáron és száraz állapotban statikussá válhat. Ezt úgy oldhatja meg, hogy a kerti slaggal rövid időre megnedvesíti a műfüvet.
  • A moha a műfűben is nőhet árnyékos helyeken. Ezt azonban könnyen eltávolíthatja. A fűvel ellentétben, ahol a moha megöli a füvet, a műfű a moha eltávolítása után újra olyan, mintha új lenne.

Érdekli? Szeretne időpontot egyeztetni egy Royal Grass® kereskedővel az árakról és lehetőségekről? Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk Önnek.

A Royal Grass® rajongók szerint

Segíthetünk Önnek?

Kérdések vagy észrevételek?

Hívja a +31 413 71 29 07-es telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@royalgrass.com címre, és ügyfélszolgálatunk örömmel segít Önnek.

Boldog kertbarátok!

Készítsen egy fotót a Royal Grass® kertjéről, és jelölje meg a @royalgrass címkét, vagy használja a #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0