Skip to content

Mesterséges gyep, mint tetőfedő anyag

Mesterséges gyep, mint tetőfedő anyag

A zöldtetők általában – és különösen a műfüves zöldtetők – egyre népszerűbbek. A kormányok és érdekcsoportok ösztönzik a zöldtetők használatát, a műfű pedig funkcionalitása és könnyű használhatósága miatt igen népszerű. A Royal Grass® ezért rendszeresen kap kérdéseket a műfű mint tetőfedő anyag iránt érdeklődő ügyfelektől. Lehet-e műfűvel burkolni ferde tetőt? Biztonságos? Pontosan mi a különbség a műfűvel és aZ ültetvény zöldtetővel ellátott tető között? Ez a blog választ ad a leggyakrabban feltett kérdésekre.

Műfű vagy ültetvény?

A műfű nem rendelkezik ugyanazokkal az ökológiai tulajdonságokkal, mint a sedum. A műfű például nem szívja fel a részecskéket, mint a természetes tetőfedés. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a műfüves zöldtető nem tesz jót a környezetnek. A sedumhoz hasonlóan a műfüves tetőfedés is ideiglenesen tárolja a felesleges esővizet. Az esővíz aztán fokozatosan elfolyhat vagy elpárologhat, elkerülve a csatornarendszer túlterhelését. Egy műfüves zöldtető 30 és 200 liter víz tárolására képes. Emellett a műfű tompító jellegének köszönhetően csökkenti a zajszennyezést.

A műfű fő előnye a sedummal szemben a könnyű használat. A műfűnek nincs szüksége tápanyagtartalmú talajra, ami azt jelenti, hogy a természetes zöldtetőhöz képest sokszorosan kisebb a súlya. Ezenkívül a műfű gyakorlatilag nem igényel karbantartást, és intenzíven használható. Groendak Kunstgras Singapore

Hogyan rögzítik a műfüvet a tetőre?

A műfű fektetése lapos tetőn viszonylag egyszerű, és hasonló a műfű fektetéséhez más sík felületeken. A lejtős tetőn történő műfű-fektetés azonban már más tészta. Mivel a műfűnek nem szabad csúsznia, szilárdan kell rögzíteni. Általában a műfű a tetőfedő membránhoz van ragasztva. Ez egy speciális munka, figyelembe véve a ragasztó típusát és a tető anyagát. A tetőfedő membránt érintő ragasztó nagy károkat okozhat. A Royal Grass ezért azt ajánlja, hogy a műfű ferde tetőre történő rögzítéséhez forduljon szakemberhez.

Mi a helyzet a tűzbiztonsággal?

A műfű önmagában nem rendelkezik olyan különleges tulajdonságokkal, amelyek növelnék a tűzbiztonságot. A műanyag, amelyből a műfűszálak készülnek, például nem extra tűzálló. Mindazonáltal lehetséges a műfüves zöldtetőt extra tűzállóvá tenni. Ezt egy speciális töltőhomokréteg hozzáadásával lehet elérni. Ez a töltőhomok (lapos tetőn) biztosítja azt is, hogy a fűszőnyeg feszes maradjon.

Érdekli? Szeretne időpontot kérni a Royal Grass® egy kereskedőjétől? Szívesen segítünk! Lépjen velünk kapcsolatba!

A Royal Grass® rajongók szerint

Segíthetünk Önnek?

Kérdések vagy észrevételek?

Hívja a +31 413 71 29 07-es telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@royalgrass.com címre, és ügyfélszolgálatunk örömmel segít Önnek.

Boldog kertbarátok!

Készítsen egy fotót a Royal Grass® kertjéről, és jelölje meg a @royalgrass címkét, vagy használja a #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0