Skip to content

Miért szórjuk meg a műfüvet homokkal

Miért szórjuk meg a műfüvet homokkal

A Royal Grass® által kertek számára kifejlesztett műfű egy dekoratív műfű, hosszú fűszálakkal, amelyek magassága 25 mm és 65 mm között változik. Az ilyen fűszálak támasztást igényelnek, hogy függőlegesen maradjanak. Gyökérzóna nélküli termékekben (akár mohadrót, akár gyökérzóna), ezt egy kb. 2 cm mély homokréteg segítségével érjük el.

Fontos: A homokfeltöltés, amelyet a szálak alátámasztására, VAGY a szőnyeg extra stabilitásának biztosítására használunk, természetes és ezért tiszta termék, nevezetesen a folyami homok. Műfüveinkhez soha nem használunk gumigranulátumot. 

A kitöltő homok előnyei

A homokfeltöltés használatának számos előnye van. Ezek az előnyök minden típusú műfűre érvényesek, mohadróttal vagy anélkül.

  • A homok egyik funkciója a műfű lenehezítése. Az extra súly azt jelenti, hogy a fű a helyén marad, és nem kell más módon rögzíteni.
  • A homok stabilitást biztosít és védi a gyepet. Ennek eredményeként a műfüvön első használatkor nincsenek gyűrődések vagy gyűrődések.
  • A homok körülveszi a műfű hosszú pengéit, és biztosítja, hogy azok függőlegesen maradjanak.
  • A homokfeltöltés további előnye, hogy tűzállóvá teszi a füvet, például amikor a grillezőt a fűre döntik.

Bármelyik műfüvet is választja, mindig azt tanácsoljuk, hogy használjon homokbetétet (kivéve beltéri használatra). Végső soron ez megnöveli a műfű élettartamát.

A homokos kitöltés természetesebbé teszi a műfüvet

Valószínűleg nem számít rá, de a műfüve valóban vonzóbbá válik, ha homokkal tölti fel. A homok nem csak abban segít, hogy a szálak egyenesen álljanak, de bekefélése különböző pozícióba helyezi a szálakat, javítva a természetes megjelenést. Lelassítja a műfű lapos fektetési folyamatát.

Információk a homokfeltöltésről

A műfűhöz speciális homokot használnak. Ezt nem szabad összetéveszteni a talajjal. A homokot kifejezetten erre a célra fejlesztették ki.

  • A homokbetét tiszta, nem képez tápláló talajt a gyomoknak
  • A homokfeltöltés nem szívja fel a vizet, így a pázsit vízáteresztő marad, és esőzuhany után gyorsan kiszárad. Nem lesz belőle sár!
  • A homok nehéz. Nem lehet lefújni a fűről. Egyszerűen levélfúvóval is eltávolíthatja a leveleket a gyepről.
  • A homok nem fog kifolyni a fűből, azt a műfűszálak borítják.
  • A gyerekek tovább mászhatnak a füvön anélkül, hogy zavarná őket a homok, foltok és veszélyek nélkül

Érdekli? Szeretne időpontot egyeztetni egy Royal Grass® kereskedővel az árakkal és a lehetőségekkel kapcsolatban? Vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk.

A Royal Grass® rajongók szerint

Segíthetünk Önnek?

Kérdések vagy észrevételek?

Hívja a +31 413 71 29 07-es telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@royalgrass.com címre, és ügyfélszolgálatunk örömmel segít Önnek.

Boldog kertbarátok!

Készítsen egy fotót a Royal Grass® kertjéről, és jelölje meg a @royalgrass címkét, vagy használja a #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0