Skip to content

Régi Royal Grass műfű újrahasznosítása új műfűvé!

Kör alakú műfű

Az innováció folytatása és a fenntartható jövőért való munka nagymértékben szerepel a Royal Grass prioritásai között.

Ezért nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Genti Egyetem Textiltudományi és Mérnöki Központja által végzett vizsgálatok kimutatták, hogy amikor a REBel® hátlappal ellátott újrahasznosított termékünket új műfű alapanyagként használjuk, ez nem befolyásolja sem az alapanyagok, sem az új műfű minőségét. Ezért bátran újrahasznosíthatjuk a régi Royal Grass műfüvet új műfűvé, így termékeinket körkörösnek nevezhetjük.

„Az volt a kihívás, hogy a „műfűhulladékunkat” jó minőségű Royal Grass-zá dolgozzuk újra!

Royal Grass kunstgras circulair

Egyszerű újrahasznosítási folyamat:

Tudatos választás az azonos műanyagcsaládból származó nyersanyagokból

A Royal Grassnál tudatosan kombináljuk a polipropilént (PP) és a polietilént (PE), amelyek ugyanabból a műanyagcsaládból származnak, mint a műfű alapanyagai. Ezek a nyersanyagok biztosítják, hogy termékeink természetes megjelenésűek és puha tapintásúak legyenek, anélkül, hogy elveszítenénk a magas minőséget és tartósságot, amelyről híresek vagyunk. Termékeink újrahasznosítási folyamatának egyszerűsítése érdekében kifejlesztettük innovatív REBel® hátlapunkat. Ez is teljes egészében PP-ből készül, így egyszerűsítve az újrahasznosítási folyamatot, mivel az egész termékünk ugyanabból a műanyagcsaládból származó műanyagból készül.

Visszavételi program

Hollandiában és Belgiumban 2018 óta több műfűgyűjtő ponton gyűjtjük a Royal Grass elavult, különösen a levágott hulladékát. Egy műfű újrahasznosító céggel együttműködve a begyűjtött latex hátlappal ellátott műfűből új termékeket, például piknikasztalokat és csákányoszlopokat állítunk elő.

Ezzel 2018 óta teszünk a fenntarthatóbb jövő megteremtéséért, de az igazi kihívást az jelentette számunkra, hogy a műfűhulladékból új műfű készüljön. Ennek érdekében kifejlesztettük a REBel® hátlapot, és elkezdtük külön gyűjteni a REBel® hátlappal ellátott műfüvet, hogy azt a Royal Grass egyik testvérvállalatával új alapanyaggá dolgozzuk fel.

„Büszkék vagyunk arra, hogy termékeink körforgásával hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb jövőhöz

A Royal Grass műfű bizonyítottan körforgásos

Annak érdekében, hogy azt állíthassuk, hogy a Royal Grass valóban körforgásos, és hogy biztosak lehessünk a minőségben, felkértük a Genti Egyetemet, hogy vizsgálja meg az újrahasznosított műfüvet(újrahasznosított műfűből készült alapanyag).

A Genti Egyetem többek között az alapanyag törékenységét, rugalmasságát és sűrűségét vizsgálta. A vizsgálatokból megállapítható, hogy az újrahasznosított Royal Grassból készült, REBel® hátlappal ellátott alapanyag ugyanolyan erős, mint az eredeti alapanyagunk. Ez azt jelenti, hogy bátran újrahasznosíthatjuk műfűinket (REBel® hátlappal) teljes mértékben, és új alapanyagként feldolgozva „új” műfű előállítására használhatjuk fel, anélkül, hogy a megszokott minőség rovására mennénk.

Örülünk, hogy termékeink körforgásával hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb jövőhöz. Mi, a Royal Grassnál továbbra is elkötelezettek vagyunk termékeink és folyamataink optimalizálása és fenntarthatóbbá tétele mellett.

Circulair kunstgras Royal Grass | Circulariteit

A Royal Grass® rajongók szerint

Segíthetünk Önnek?

Kérdések vagy észrevételek?

Hívja a +31 413 71 29 07-es telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@royalgrass.com címre, és ügyfélszolgálatunk örömmel segít Önnek.

Boldog kertbarátok!

Készítsen egy fotót a Royal Grass® kertjéről, és jelölje meg a @royalgrass címkét, vagy használja a #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0