Skip to content

Zöldfalak: függőleges kertek a zöld városokért

Zöldfalak: függőleges kertek a zöld városokért

Városaink egyre sűrűbben lakottá válnak, így kevés hely marad a zöld területnek. Sok embernek nincs kertje, és a közterületeken is hiányoznak a zöldfelületek. Ez negatív hatással lehet a városok lakóinak jólétére.

Szerencsére az elmúlt években egyre több erőfeszítés történt, hogy a városképet újra zölddé tegyék. Az erkélyeket és a tetőteraszokat lelkesen használják. De vannak különböző kreatív megoldások is, amelyekre a legtöbb ember kevésbé gondol. A zöldfalak jó példa erre. Gyönyörű függőleges pázsitok és kertek biztosítják a szükséges növényzetet az utcaképben, anélkül, hogy sok helyet foglalnának el.

Mik azok a zöldfalak?

Sokan úgy gondolnak a kertre, mint fűre és növényekre a földön, de tökéletesen lehetséges, hogy a kertet egy fal mellé helyezzük. A zöldfalak olyan falak, amelyekhez függőleges kertet helyeznek. Ez tehát valami más, mint egy kúszónövényekkel benőtt fal. A zöldfalaknak van egy aljzata, amely támogatja a növényzetet, és lehetővé teszi a növények növekedését. Ez biztosítja azt is, hogy a függőleges kertek szépen megtervezhetők legyenek.

Mesterséges fű zöldfalak

A műfű ideális termék a zöld falakhoz. A természetes füvek és növények egyik hátránya, hogy nagymértékben függnek a víztől és a fénytől. Ez problémát jelenthet egy fal mellett. A műfű azonban mindig zöld, bármilyen környezetben, a hőmérséklettől és a napsütéses órák számától függetlenül. És alig igényel karbantartást, különösen, ha zöldfalként használják.

Zöldfalak és az egészség

Mint említettük, a zöldfalak ideálisak arra, hogy a városiasodott környezetet a szükséges zöldfelületekkel lássák el. Erre pedig sürgősen szükség van. Az elmúlt évtizedekben mi, hollandok tömegesen költöztünk a városokba, és ma már a lakosság több mint nyolcvan százaléka városi környezetben él. Sajnos a legtöbb városban kevés a zöldterület, ami fizikai és mentális panaszokhoz vezethet. Számos tanulmány kimutatta az egészség és a környezet zöldfelületének mennyisége közötti kapcsolatot. A zöldfalak tehát pozitívan járulhatnak hozzá ehhez.

Zöldfalak beltéren vagy kültéren

A műfüves zöldfalak beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak. A zöldfal használható kültéri falakhoz az utcán, de például irodaházakban, szálloda lobbijában vagy bevásárlóközpontban is. A műfüves zöldfal másik előnye, hogy hangcsillapító hatású.

Zöldfal költségei

A műfűből készült zöldfal alacsony karbantartási igényű megoldás. Ennek eredményeképpen a zöldfal telepítése után alig van szükség töltésre. Ezáltal ideális például közterületek számára.

A Royal Grass® rajongók szerint

Segíthetünk Önnek?

Kérdések vagy észrevételek?

Hívja a +31 413 71 29 07-es telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@royalgrass.com címre, és ügyfélszolgálatunk örömmel segít Önnek.

Boldog kertbarátok!

Készítsen egy fotót a Royal Grass® kertjéről, és jelölje meg a @royalgrass címkét, vagy használja a #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0