Skip to content

Műfű újrahasznosítása | Royal Grass

Royal Grass® újrahasznosított műfű

Műfű újrahasznosítása? Igen! Jól olvasta. A nem újrahasznosított műfű gyakran az egyre növekvő műanyaghulladék-hegyen végzi, vagy illegálisan külföldön kerül lerakásra. A Royal Grass® nagy társadalmi felelősségének tekinti, hogy ne növelje tovább ezt a műanyaghulladék-hegyet. Ezért a Royal Grass létrehozta a Take Back programot, amelynek keretében ingyenesen újrahasznosítjuk a Royal Grass® műfüvet.

A Royal Grass® 100% rújrahasznosítható, 2003 óta

Visszavételi program

Műfűgyártóként elsőként hoztunk létre Hollandiában egy Visszavételi programot az elavult Royal Grass® műfű és a vágási hulladék összegyűjtésére. Több kereskedőnknél is elhelyeztünk egy konténert a vágási hulladék és az elavult műfű összegyűjtésére.

Hogyan működik a Visszavételi program?

Amikor Royal Grass® gyepének cseréje esedékes, a régi műfüvet elviheti egy műfű gyűjtőhelyre valamelyik hollandiai kereskedőnknél. (Mindig előzetesen vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel). A kertészek és a kertészeti szakemberek a vágási hulladékot szintén leadhatják valamelyik kereskedőnk műfűgyűjtő pontján.

Az összegyűjtött műfüvet ezután elszállítjuk együttműködő partnerünkhöz, a hollandiai GBN-AGR újrahasznosítási specialistához. Ők leválasztják a műfűről a homokot és más szennyeződéseket, és a műfűből új alapanyagot készítenek. Ezeket a nyersanyagokat aztán új termékek előállításához használjuk fel.

A Royal Grass® társadalmi felelősségének tekinti, hogy garantálni tudja, hogy az elavult műfű és a vágási hulladék nem kerül az egyre növekvő hulladéklerakókba.

Hogyan működik a műfű újrahasznosítása?

A Royal Grass® műfű 2003 óta 100% r újrahasznosítható. Az újrahasznosítási folyamat azonban akkoriban nagyon bonyolult volt, mivel a termékeink hátoldala fekete latex bevonattal volt ellátva. Az újrahasznosítási folyamat megkönnyítése érdekében kifejlesztettünk egy olyan bevonatot, amely a fűszálakhoz és a hátlaphoz hasonlóan műanyagból áll. Ma már szinte a teljes Royal Grass® kollekció 100% uit műanyagból áll.

A termékeinket alkotó két műanyag a polipropilén és a polietilén. Ez a két műanyagtípus egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek kiegészítik egymást. A polipropilén például egy merevebb műanyagtípus, amely magasabb hőmérsékletet is kibír (ami fontos a műfű stabilitása és térfogata szempontjából). A polietilén ezzel szemben egy lágyabb műanyag, amely magas hőmérsékleten hajlamosabb a zsugorodásra (fontos a puha és természetes érzéshez a lábakon).

Mivel ez a két műanyag ugyanabból a műanyagcsaládból származik: „poliolefin”, mindkettő átalakítható ebből az alapanyagból. A poliolefin nyersanyagot ezután ismét fel lehet használni új műanyag termékek előállítására.

A Royal Grass® rajongók szerint

Segíthetünk Önnek?

Kérdések vagy észrevételek?

Hívja a +31 413 71 29 07-es telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@royalgrass.com címre, és ügyfélszolgálatunk örömmel segít Önnek.

Boldog kertbarátok!

Készítsen egy fotót a Royal Grass® kertjéről, és jelölje meg a @royalgrass címkét, vagy használja a #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0